Blog

Egyéniség és megjelenés

Categories: Állásinterjú
Egyéniség és megjelenés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

DIVATEGYÉNISÉG ÉS MEGJELENÉS

 Megjelenésünk tükrözi az egyéniségünket, és a munkaadók erre kíváncsiak. Sok helyen olvassuk, hogyan kell megjelenni az állásinterjún: öltönyben, kiskosztümben, üzleti viseletben. Igen, de azért nyugodtan viselhetünk valami olyan kiegészítőt, ruhadarabot, ami az egyéniségünkről is üzen. És – bár sok követelménynek kell megfelelni – mégis TERMÉSZETESNEK kell maradni.

A legfontosabb, hogy az öltözékünk igazodjon a munkaadóhoz: ha a cégről szerzett információkban – elsősorban a honlapon – komoly üzleti megjelenést tapasztalunk, akkor biztos, hogy üzleti viseletben kell megjelenni az interjún. Ahogy ilyen interjúra farmerben menni hiba, ugyanúgy melléfogás egy lazább, fiatalos céghez kosztümben, öltönyben menni.

De mindkét stílust feldobhat valami olyan kiegészítő, ami felhívja magára a figyelmet. Ez különösen akkor hasznos, ha számtalan más jelentkezőt is meghallgatnak a pozícióra.

Előfordulhat azonban, hogy valaki egyáltalán nem szeretne öltönyt és nyakkendőt viselni, még akkor sem, ha az adott munkahelyen ez elvárás. Neki valószínűleg el kell gondolkoznia azon, vajon jó állásra pályázik-e? Ha sikerül bejutnia, akkor azzal kell számolnia, hogy minden nap ebben az öltözetben kell megjelennie.

Az ápoltság kötelező! A jelentkezőnek a feje búbjától a sarkáig rendben kell lennie. Ruhának, cipőnek és viselőjének is tisztának kell lennie – ez bizony ALAPKÖVETELMÉNY.

Állásinterjú

Categories: Állásinterjú
Állásinterjú bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ÁllásinterjúÁllásinterjú – fel lehet rá készülni?

Mindannyian várjuk azt a pillanatot, amikor pályázatunk végre célba ér és megcsörren telefonunk… Állásinterjúra kell mennünk!!!

Vajon felkészültünk? Tudjuk, milyen kérdésekre lehet számítani? És ha igen, biztosan tudjuk a helyes válaszokat? De ha tudjuk is, akkor is nagyon fontos a gyakorlás, hiszen sok olyan kérdés hangzik majd el, melyekre nehéz rögtönözni, s bizony alapos megfontolást igényelnek. Ráadásul mindannyiunknak számos nehezen vállalható tulajdonsága van, az állásinterjúk során pedig  épp ezeket a gyengeségeket igyekeznek a felvételiztetők módszeresen megtalálni.

A gyengeségek igenis vállalhatók, nincs velük semmi baj, persze megfelelő keretek közé kell illeszteni az állásinterjú során. De a legfontosabb, hogy tudjunk ezekkel valóban szembenézni és esetleg tenni is azért, hogy ezeket fejlesszük…

Állásinterjú – ebben is tudunk segíteni!

 

Kinek mit jelent a siker?!

Categories: Önértékelés
Kinek mit jelent a siker?! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kinek mit jelent a siker?!  Vagyis a három D-s szempilla esete…

siker
Néhány hete  szerettük volna szolgáltatásainkat az egyik népszerű, kedvezményes KUPONOKAT ajánló oldalon meghirdetni, de jelentkezésünket elutasították. A visszajelzés egy kicsit elgondolkodtatott bennünket: vajon mi állhat a nemleges válasz hátterében?

Megnéztük az oldal által kínált hirdetéseket, vajon a többieknek miért sikerült? Érdekes volt látni, hogy MI, EMBEREK mit is szeretünk igazán: enni, inni és mindeközben karcsúsodni, utazni, játszani és szépségünket ápolni. E tekintetben ugyanis mérhetetlenül sok, szinte már átláthatatlan mennyiségű hirdetési csomaggal találkoztunk.

Persze, előfordul néhány más típusú szolgáltatási próbálkozás is, mint például a nyelvtanulási lehetőségek, nem is rossz népszerűséggel. De összességében bizony kevés ajánlatot találtunk sport, egészség, képzés, oktatás… témakörökben.

Valószínűleg ezek iránt nincs nagy érdeklődés, pontosabban nagyon kevés a VÁSÁRLÁS. Ezzel a hirdetési oldalak működtetői is pontosan tisztában vannak, s mivel sok-sok vásárlót szeretnének, a kevés  kattintást vonzó szolgáltatások már nem kerülnek fel oldalaikra. Ezzel önmagában semmi baj nincs.  A baj velünk, vásárlókkal van. Vajon elegendő egy klassz zselés lakk, egy ütős kalandtúra, egy szolárium bérlet vagy egy bécsi szelet ahhoz, hogy hosszú távon is jól érezzük magunkat? Biztos, hogy teljesen rendben vagyunk?

A csini ruha és a többiek bár valóban fontosak, de a SIKERHEZ nem elegendőek, ugyanis bár ezek hatására pillanatnyilag jól érezhetjük magunkat, de önértékelésünk ettől sajnos nem lesz rendben. A helyes önértékelés nélkül pedig terveink, céljaink és azok megvalósításához szükséges eszközök sem lesznek megfelelőek!

Vagyis marad a három D-s szempilla…?!

 

Miért is nem gondolkodunk?

Categories: Karrier menedzsment
Miért is nem gondolkodunk? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért is nem gondolkodunk?

Miért is nem gondolkodunk?A beosztotti munkakörökben, ahol egyértelmű és világos, hogy mikor mit kell elvégezni, az emberek gyakran hozzászoknak és adaptálódnak a szűkre szabott elvárásokhoz, a munkafeltételekhez. Elvégzik ugyan a rájuk kiszabott munkát, de tudják azt, hogy a vezető nem vár el ötleteket, hozzászólást, sokszor azért sem, mert az szinte csak megzavarná a rendszer működését. Így a dolgozó  hozzászokik ahhoz, hogy tőle mást nem várnak el, mint hogy a napi rutinfeladatait szabályszerűen elvégezze. Tudja, hogy az, amit gondol, és amit érez a feladattal kapcsolatban, valójában senkit sem érdekel, nem kíváncsiak az ötleteire vagy a feladat megoldása során tett javaslataira. Ha valaki hosszú távon erre rendezkedik be és egy ilyen típusú munkakörben szerez rutint, elszokik attól, hogy önmagáról, önmaga igényeiről, terveiről, ötleteiről és céljairól gondolkozzék, vagy legalábbis egyre messzebb kerül igazi álmai, céljai megvalósításától. Valójában már nem foglalkozik ezzel, hiszen megy minden a maga útján, és az önmegvalósítás kérdése egy idő után már fel sem merül.

Pedig lehet, hogy még időben el kellene gondolkodni és valami új dologba lenne érdemes kezdeni a napi rutin helyett…

Akkor, miért is nem gondolkodunk?

Mi az a három dolog…

Categories: Egyéb
Mi az a három dolog… bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

… amiért érdemes hozzánk fordulni?

sinun_roll

1. Rád  figyelünk, kérdéseiddel személyesen, folyamatosan hozzánk tudsz fordulni.
Válaszaink és tanácsaink csak Neked szólnak!
 
2. Szívvel-lélekkel segítünk a sikeres álláskeresésben.
A gyakorlati és a technikai tanácsokon túl az emberi  útravalókról sem feledkezünk meg!
 
3. Nagyon kedvező, megfizethető árakon dolgozunk.

A munkahely elvesztése

Categories: Önértékelés
A munkahely elvesztése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A munkahely elvesztéseMit jelent a munkahely elvesztése?

Amikor a bebetonozottnak és bebiztosítottnak tűnő élethelyzetben, hirtelen kirántják az egyén alól a széket, és elveszti a munkáját, egy extrém, rendkívüli krízishelyzetbe kerül, amelyben nem érti, mi történik vele, mit várnak el tőle. Minden, ami addig fix volt, hirtelen összeomlik.

Egy ilyen biztosnak hitt élethelyzetben a munkahely elvesztése rendkívül drasztikus változást eredményez, ami az egyént kényszerhelyzetbe hozza. Ennek hatására pedig az egyén kénytelen elgondolkodni a “hogyan tovább”-on, azon, hogy mi lesz vele, és mire is lehet ő még jó. Ez pedig – szinte, mint egy biológiai folyamat – önkéntelenül kiváltja azt, hogy az egyén elkezd gondolkodni a saját magáról kialakított képről, miközben formálódik, alakul az önmagáról kialakított kép. Az intenzív gondolkodás hatására az egyén egyre több asszociációs kapcsolatot alakít ki, aminek következtében egyre árnyaltabb lesz a kép önmagáról, a szándékairól, a terveiről, a céljairól.

Vannak emberek, akik ilyen esemény, élethelyzet kapcsán arra jönnek rá, hogy tulajdonképpen mindig is mást szerettek volna csinálni az életben, mint amit végül is tettek, mert adódott fiatal korukban egy lehetőség, amit akkor elvállaltak, és azóta is ugyanannál a cégnél dolgoznak. Az állás elvesztésének hatására azonban a régi álmok ismét teret kaphatnak.

Önértékelési tanácsadás Karrier menedzsment tanácsadás

Milyen a jó önéletrajz?

Categories: Egyéb, Önéletrajz
Milyen a jó önéletrajz? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ÖnéletrajzÖnéletrajz – mivel tűnik ki a sok száz többi közül?

Az önéletrajz legyen áttekinthető és igényes, de a fotóról se feledkezzünk meg, milyen betűtípust használjunk és így tovább…

Számtalan modern és újszerű elvárásnak kell megfelelnünk, de vajon kellőképpen felkészültünk? Vagy használjunk sablonokat? És ha angolul is be kell adni?

Mit írjunk, ha első állásunkra pályázunk, vagy ha már esetleg több tíz éves tapasztalattal keresünk állást. Segítünk olyan profi önéletrajz és motivációs levél elkészítésében, mely biztosan kitűnik a többi közül!!!

Önéletrajz és motivációs levél készítése

Álláslehetőség

Categories: Álláslehetőség
Álláslehetőség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

startup7
STARTUP SZOFTVER CÉG – budapesti telephellyel – komplex honlap építésére kezdő informatikus vagy programozó matematikus munkatársat keres.

Java, MySQL tudás szükséges, Vaadin, Tomcat, AWS EC2 ismeretek előnyt jelentenek.

A projekt tervezett időtartama három hónap, amelyre a kiválasztott pályázóval megbízónk szerződést köt. Ha az együttműködés kölcsönösen sikeresnek bizonyul, rendszerfejlesztői állást, páratlanul érdekes munkát és rendkívül izgalmas további lehetőségeket kaphattok.

Fizetési igényt is tartalmazó szakmai önéletrajzokat várunk az ergo@sinun.hu címre.

Várjuk jelentkezéseteket!!!

állásinterjú KVIZ játék – helyes válaszok

Categories: KVÍZ
állásinterjú KVIZ játék – helyes válaszok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Öt kérdést tettünk fel azok számára, akik szívesen csatlakoztak legutóbbi, állásinterjúval foglalkozó kvíz játékunkhoz!

A  válaszadók közül ismét kisorsoltunk egy nyertest, aki  Karrier menedzsment programunkon ingyenes formában vehetett részt. Kedves Tóth Virág, örülünk, hogy találkoztunk.PIPA

Szeretnénk megosztani Veletek játékunk általunk helyesnek tartott válaszait. Ha gondoljátok, nyugodtan érveljetek – akár személyes tapasztalatotok révén is – más megoldókulcs mellett!

Várjuk visszajelzéseteket…

1. Milyen a helyes megjelenés egy állásinterjún?

2. Telefonos interjú során mi a helyes tennivaló, ha nem alkalmas az időpont, mikor megcsörren a telefon?

3. Hogyan kell felkészülni az állásinterjúra?

4. Hogyan reagáljak, ha az interjú során a kérdések személyeskedő jellegűek?

5. Nem értem az interjú során az egyik kérdés lényegét teljes mértékben?

Önértékelés fejlesztése

Categories: Önértékelés
Önértékelés fejlesztése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Önértékelés

A helyes önértékelés

Az önértékelési nehézségek és az ebből kibontakozó önbizalomhiány hátterében legtöbbször a negatív énkép áll. Nehéz sikereket elérni akkor, ha magunk sem hiszünk abban, hogy képesek vagyunk céljaink elérésére. A sikeres elhelyezkedés, a megfelelő munkahely, illetve pozíció megtalálásának kulcsa a pozitív önértékelés, az önbizalom és a magabiztosság.

 

Tapasztalataink a HVG Állásbörzén – fiatal diplomások

Categories: Állásbörze
Tapasztalataink a HVG Állásbörzén – fiatal diplomások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A HVG Állásbörzén lehetőségünk volt nagyon sok fiatal pályakezdővel személyesen találkozni és beszélgetni.

Örömmel vettük, hogy számtalan önéletrajzot mutattatok meg lektorálás céljából, s kértétek segítségünket az álláskeresés, karrierépítés útvesztőjében. Néhány gondolatot, gyakorlati tapasztalatot szeretnénk megosztani VELETEK ezzel kapcsolatban.

sinun_rollSzinte valamennyi fiatal diplomást  eltökéltnek, tudatosnak láttunk a beszélgetések során, olyanoknak, akik pontosan ismerik céljaikat és azzal is tisztában vannak, hogy ezek a célok miképp érhetők el. Klassz szakdolgozat témákkal, széleskörű nyelvismerettel,  jó értelemben vett ambíciókkal, számos publikációval és külföldön megszerzett szakmai gyakorlati háttérrel találkoztunk.

Megnézve viszont ÍRÁSAITOKAT nagyon meglepődtünk, ugyanis a “következetes karrierépítésből” rendkívül kevés volt fellelhető az önéletrajzotokban. Sokszor használtok sablonokat, általánosságokat írtok, a formátum az elfogadhatóság határát súrolta, a helyesírás pedig úgy látszik háttérbe szorult.

Arra szeretnénk biztatni mindenkit, hogy ne bátortalanodjatok el  és maradjatok továbbra is igényesek, épp úgy, mint főiskolai, egyetemi éveitek alatt!

Ha önéletrajzot írtok, vállaljátok önmagatokat, bátran írjatok sikereitekről,  és legyetek épp úgy igényesek, mint tanulmányaitok során. Ma az álláspiac nagyon telített, az unalmas, egyforma és helyesírási hibákkal megtűzdelt CV-k pedig a munkáltatók érdeklődését sem keltik fel.

Higgyétek el, érdemes egyéniségnek lenni, persze a klasszikus határokat nem átlépve.

Sok  sikert kívánunk  MINDENKINEK!!!!

 

HVG Állásbörze

Categories: Állásbörze
HVG Állásbörze bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A  HVG Állásbörzén számtalan önéletrajzzal kerestétek meg a “Sikeres álláskeresés“-t, segítséget kérve önéletrajzotok lektoráláshoz. Mindenkihez el szeretnénk juttatni azokat a konkrét ötleteket és tanácsokat, melyek fontosak lehetnek a “korszerűsítés”-hez. Hamarosan jelentkezünk!!!

Köszönjük szépen azoknak is az érdeklődését, akik ugyan nem kértek tanácsot önéletrajzuk elkészítéshez, mégis megkerestetek Bennünket a 101-es kiállítói pavilonnál. Reméljük, hogy Karrier menedzsment programunkkal nekik is tudunk majd támogatást adni.

Ígéretünk szerint az Állásbörze alatt két nyertest sorsoltunk ki, akik INGYENES Karrier menedzsment programon vehetnek részt. Kállai N. Zsófiának és Fekete László Gergelynek nagyon sok szeretettel gratulálunk!

arcok4

Milyen szintű angol nyelvi tudásod?

Categories: Angol tudás, Önértékelés
Milyen szintű angol nyelvi tudásod? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Angol szintfelmérőAngol szintfelmérés- Oxford Placement Test

Tudni szeretnéd, milyen szintű angol nyelvi tudásod? Az Oxford Placement Test a University of Oxford és a Cambridge University szakembereinek közös munkája, melynek legnagyobb előnye a gyors, megbízható és főleg a személyre szabott angol szintfelmérés lehetősége. A szintfelmérés írásbeli része teljes egészében egy internetes felületű rendszerben zajlik. A teszt adaptív, ami azt jelenti, hogy nem egy mindenki számára egyforma kérdéssoron megy végig a jelentkező, hanem mindig az általa adott válasz helyessége szabja meg, milyen nehézségű kérdést „választ” számára a rendszer az adatbázisból.

Ha egymás után több kérdésre is rossz válasz érkezik, könnyebb, ha jók a válaszok, akkor nehezebb feladatok következnek. A felmérő nem csak nyelvhelyességet mér, hanem a receptív készségek (hallott szöveg értése, olvasási készség) szintjét is teszteli. Körülbelül 40 perc után a rendszer nem generál több feladatot. Ekkorra képes eldönteni, hogy az Európa Tanács által meghatározott 6 nyelvi szint közül (A1 – C2 között), melyiket teljesítette a teszt írója. A maximálisan elérhető pontszám 120, a szintek 20 pontonként emelkednek. De természetesen lehetőség van a szintek közötti árnyalásra is.

Mindehhez hozzáadódik a szóbeli felmérés eredménye is, és a két mérés alapján tudjuk a jelentkező nyelvi tudásának szintjét, angol nyelvi kompetenciáját meghatározni.

Várjuk jelentkezésedet!

Milyen szintű angol nyelvi tudása? Ingyenes szintfelmérés

Sinun

Categories: Egyéb
Sinun bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

 Miért érdemes hozzánk fordulni? Miért érdemes minket választani?

meeting

Rád  figyelünk, kérdéseiddel személyesen, folyamatosan hozzánk tudsz fordulni. Válaszaink és tanácsaink csak Neked szólnak!  Nem  fogsz szembesülni általánosságokat tartalmazó e-mailek sorozatával egy nagy létszámú csoport tagjaként!

Szívvel-lélekkel segítünk az álláskeresésben, a gyakorlati és a technikai tanácsokon túl az emberi útravalókról sem feledkezünk meg!

Nagyon kedvező, megfizethető árakon dolgozunk.